Oszd meg!

2009. július 14., kedd

Sárgabarack krémleves



Ezt a receptet Chef Vikinél láttam, és nagyon megtetszett, már leérik lassan a sárgabarack, az egyik fa már csupasz, a másikon még találtam pár szemet, amiből fantasztikusan finom krémleves lett.


Hozzávalók: 5-6 szem sárgabarack, 2 dkg vaj, 5 dkg vaníliás cukor, őrölt fahéj ízlés szerint, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1-1,5 dl tejföl

Elkészítés:
A barackokat forró vízbe pottyantom pár percre, hogy a héját könnyedén le tudjam róla húzni. A vajat kis lángon megolvasztom és a cukrot megkaramellizálom rajta. Ráteszem a barackot, megkeverem és felöntöm annyi vízzel, amennyi jólesik. :) Megfahéjazom. Egyet rottyantok rajta, majd összeturmixolom botmixerrel. A keményítőt simára keverem a tejföllel, és ezzel sűrítem be a levest. Még egyet forralok rajta, kihűtöm, hűtve tálalom. Sajnos nem volt itthon tejszínhab, azt is lehet a tetejére tenni.
Megjegyzés: a cukrot ne tessék túl sokáig karamellizálni, csak óvatosan, mert amit elsőre csináltam, annak a levesnek túl karamell íze volt, elnyomta a sárgabarack ízt.

3 megjegyzés:

  1. Jé, itt is a levesem :-)

    Nagyon örülök, hogy ízlett!

    VálaszTörlés
  2. Muszáj leszek megcsinálni ezt a levest, ha mindenki megcsinálja, én miért maradok ki?

    Az a szív jópofa rajta!:D

    VálaszTörlés
  3. Viki! Ez annyira finom, olyan jó, hogy ráakadtam a blogodon, ma már megint csináltam, anyósomtól kaptam még sárgabarackot szerencsére, ez már a harmadik adag, amit azóta elkészítettem, annyira tuti!!!!!! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails