Oszd meg!

2009. július 15., szerda

Brokkoli krémleves

Először hallani sem akartam brokkoliról. Aztán egy bevásárlókörút során (ebédre ez volt a menü valahol) kénytelen voltam megkóstolni. Megízlett. Először csak zacskós brokkoli krémlevessel kísérleteztem otthon. Végül igazi brokkolival. És megérte. Azóta ez az egyik kedvenc levesem. Férjem és kisfiam is nagyon szereti.


Hozzávalók:

20-30 dkg brokkoli (lehet mélyhűtött is), só, egy kis vegeta (vagy 1/4 leveskocka), olaj, 2-3 evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tej, víz.

Elkészítés:

A brokkolit feltesszük sós, vegetás vízben főni. Ha megfőtt a brokkoli, kivesszük a 3/4 részét és egy kis főzőlével együtt összeturmixoljuk botmixerrel, majd visszaburítjuk a levesbe. Közben elkészítjük a rántást (pirospaprika nélkül): Egy kis olajon megpirítunk 2-3 evőkanál lisztet, majd belereszelünk 3 gerezd fokhagymát. Erre ráöntjük a tejet, összekeverjük csomómentesen, és ezzel sűrítjük be a levest. Tálaláskor reszelt sajttal és levesgyönggyel tálaljuk. (Levesgyöngy hiányában finom még pirított zsemlekockákkal is)Nagyon finom, és gyorsan elkészíthető, egészséges, laktató leves.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails