Hozzávalók:
krumpli, sajt, egy kis pirospaprika, vaj, bors, só, egy kis olaj, egy kis zsemlemorzsa
Elkészítés:
a krumplit kettévágjuk hosszában és bevagdossuk vízszintesen. Egy tepsire rakjuk, (én locsoltam alá egy kis olajat egy kis vízzel, mert féltem, hogy leég) megkentem olvasztott vajjal, majd sóztam, borsoztam. Alufólia alatt sütöttem félig, utána levettem az alufóliát. Ezt követően 5-10 percenként olvasztott vajjal kell kenegetni, nehogy kiszáradjon. Mikor már megsült, összekeverjük a reszelt sajtot egy kis zsemlemorzsával és egy kis pirospaprikával, majd ezzel megszórjuk a krumplikat. Icipicit visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon. Melegen tálaljuk.
(Én kicsit több pirospaprikát tettem rá, ezért lett olyan piroskás, de nem baj, megettük. :)
Nagyon jóó! Már régóta keresem én is a recepteket a "köret" kategóriában a változatosság miatt. Szuper, hogy most ezt is megtanultam, el is raktároztam. Köszi! :-))
VálaszTörlés