Oszd meg!

2009. július 14., kedd

Hidegtál

Imádom a hidegtálakat, főleg azokat, ahol lehet válogatni kaszinótojás, sonkatekercs és egyéb finomságok, pl. francia saláta vagy egyéb saláta között. Az alábbi hidegtálhoz is ezeket használtam fel.


Hozzávalók:

6-8 tojás, pirosarany, fátyolsonka 1 csomaggal, 2-3 paradicsom, 1-2 uborka, 45 dkg francia saláta keverék mirelit, 2 nagy alma, 3-4 csemegeuborka, mustár, majonéz, 1 nagy doboz tejföl, bors, kis cukor, 1 natúr tömlős krémsajt, 25 dkg jól áttört túró, kb. fél tubus majonézes torma, 2-3 evőkanál ecetes torma (üveges), díszítéshez: petrezselyem zöldje

Elkészítés:

A kaszinó tojáshoz feltesszük a tojásokat főni. Kb. 15 perc alatt megfőnek forrástól számítva. Óvatosan megpucoljuk őket, majd kettévágjuk. Kikaparjuk a belsejét, a tojássárgáját, és összekeverjük egy kis mustárral, majonézzel és egy kis borssal ízlés szerint. A tölteléket visszarakjuk a tojásokba.Közben feltesszük főni a franciasaláta zöldségkeveréket (ha nincs, főzünk kukoricát, borsót, répát kockázva). Ha kihűlt, összekeverjük a felkockázott almával és csemegeuborkával. Külön egy kis tálban kikeverjük a mártást hozzá: 1 nagy pohár tejfölt, majonézt, mustárt, kis cukrot, sót, borsot ízlés szerint, majd hozzákeverjük a zöldségkeverékhez. Behűtjük. Elkészítjük a sonkatekercset: A fátyol sonkába beletöltjük a tölteléket, és feltekerjük. A töltelék: 1 natúr tömlős krémsajtot összekeverünk kb. fél tubus majonézes tormával és 2-3 evőkanál ecetes tormával és a jól áttört 25 dkg túróval.Ha elkészültek az egyes alapanyagok, egy tálcát beborítunk a francia salátával, erre halmozzuk rá lefele fordítva a kaszinó tojásokat, és a sonkatekercseket. Paradicsommal, uborkával, petrezselyemmel és piros arannyal díszítjük. Hidegre hűtve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails