Oszd meg!

2009. július 16., csütörtök

Pizza

Pizzák közül ez a kedvencem, amin sok hozzávaló megtalálható, még szoktam rárakni párolt brokkolirózsákat, de az nem volt most itthon. Ennek a pizzának van hawai, olaszos és mexikói "beütése" is.


75 dkg lisztet összekeverünk 2-3 teáskanál sóval, egy pohár tejföllel, 2 evőkanál margarinnal és 2 dl tejben felfuttatott 3/4 zacskó élesztővel (kb. 3-4 dkg). Az egészet megdagasszuk, vagy kézzel, vagy kenyérsütő dagasztórészében, míg a tészta teljesen sima nem lesz. Egy órát meleg helyen pihentetjük. Két tepsit kivajazunk, kilisztezünk, majd a pizzatésztát ketté vesszük, mert kb. két nagyobb tepsi mennyiség lesz belőle. A tepsiben a sarkokig elhúzkodjuk, de lehet előzőleg gyúródeszkán is kinyújtani a megfelelő méretre. Villával megszurkáljuk, majd betesszük a sütőbe. Ha félig megsült, rátesszük a töltelék egy részét: a szószt (boltban kapható DEKO pizzás melegszendvicskrém nagyon finom hozzá, vagy Bolognai szósz, vagy házilag készített szósz: ehhez 2 sűrített paradicsomot, kb. 4 dl ivó paradicsomlevet összeforralunk és megfőzzük benne a pizzára szánt zöldségeket: pl. borsó és kukorica, ha hússal szeretnénk, akkor előtte olajban a darált húst megpirítjuk, és erre öntjük a paradicsomlevet) és az egész szószt megfőzzük..A szószra tesszük a többi feltétet: elszeletelt sonkát, kukoricát, ananász darabkákat, elszeletelt olívabogyót, egy kis pizzafűszer keverékkel megszórjuk az egészet, majd visszatesszük a sütőbe. Ha megsült a tészta teljesen, rátesszük a reszelt sajtot és megvárjuk míg ráolvad. És már készen is van. Mehet a második adag. Szeletelve és melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails