Hozzávalók:
20-25 dkg babapiskóta, 4 adag feketekávé, egy kis rumaroma vagy rum, 25 dkg mascarpone krémsajt, 1 főzős vanília puding, 3 dl tej, 12 dkg cukor, a tetejére egy kis kakaópor
Elkészítés:
A mascarpone krémsajtot elkeverjük a porcukorral. A vanília pudingot megfőzzük a tejben, kicsit kihűtjük, majd a mascarponés krémhez keverjük. A kávét összekeverjük a rummal vagy rum aromával, majd a babapiskótákat megmártjuk a kávés-rumos lében. Tényleg csak megmártani kell, mert a piskóta nagyon gyorsan magába szívja, és ha sokáig áztatjuk, akkor elázik. A sütiben úgyis megpuhul majd. Egy tálba lerakjuk a babapiskótákat egymás mellé, majd a krém felét rákenjük. Ezt követően ismét egy kávés-rumba áztatott babapiskóta réteg következik, majd a tetejére ismét krém. Ha végeztünk, a tetejére kakaóport szitálunk.
A hűtőben másnapig érleljük, hogy az ízek jól összeérjenek, és a babapiskóta megpuhuljon. Nagyon finom sütemény!
Szeletelés előtt:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése