
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 1 pohár tejföl, 10 dkg margarin, 2 teáskanál só, 1,5 dl cukros tejben felfuttatott 5 dkg élesztő, megkenéshez: egy tojás, köménymag vagy szezámmag vagy lenmag, vagy reszelt sajt a tetejére szóráshoz
Elkészítés:
A tésztához valókat összedolgozzuk, megdagasztjuk kézzel vagy kenyérsütőgép dagasztó fokozatán. Meleg helyen lefedve kb. 1 óra hosszat kelesztjük. A tésztát kb. 8 részre elvágjuk, mindegyiket kör alakúra nyújtjuk ki lisztezett gyúródeszkán. A köröket még további nyolc részre osztjuk fel, és lazán feltekerjük kifli formára. A kifliket tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük felvert tojással, egy kis sóval megszórjuk még a tetejét, és rászórjuk a köménymagot, vagy szezámmagot, lenmagot vagy reszelt sajtot. Előmelegített sütőben közepes fokozaton megsütjük aranysárgára.
Tipp: sonkát vagy bacont lehet a kifli belsejébe tekerni!
Tipp: sonkát vagy bacont lehet a kifli belsejébe tekerni!
Hmmmm, az ilyesmi nálunk is igen kapós szokott lenni :-)
VálaszTörlésNagyon szépek!
Nagyon szépek a kiflik! Gratulálok!! :-))
VálaszTörlésKöszönöm lányok! :)
VálaszTörlésNagyon guszták!!! Persze mint mindig. Még soha nem sütöttem, de lehet lassan itt az ideje.
VálaszTörlésTökéletesek!
VálaszTörlésGyönyörűek! Én is szeretem töltögetni őket.
VálaszTörlésKöszönöm a dicsérő szót mindenkinek! :)))
VálaszTörlés