Oszd meg!

2009. szeptember 18., péntek

Rácsos túrós

Először készítettem ezt a süteményt, a túrós rácsost, nagyon ízlett mindenkinek.


Hozzávalók:
Tészta: 40 dkg liszt, fél sütőpor, 1 tojás, 2 ek. cukor, csipet só, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl, Szóráshoz: egy kis búzadara,
Rácsok kenéséhez: 1 tojássárgája
Töltelék: 50 dkg túró, 5 dkg mazsola, 1 citrom héja, 15 dkg cukor, 2 tojás, 1 vaníliás cukor

Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk. A tésztát 1/3 - 2/3 arányban kettévágjuk, és a nagyobbikat kinyújtjuk tepsi méretűre, én kb. 20x 30-as tepsit használtam. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük, és rátesszük a tésztát, amit megszórunk egy kis búzadarával, hogy ne legyen "szalonnás" a tésztája a túrótól.
A töltelékhez a túrót habosra keverjük a citrom héjával, a cukorral, a tojások sárgájával, majd belekeverjük a mazsolát, felverjük a 2 tojás habját és fakanállal beleforgatjuk a tojásfehérjehabot a túrós masszába. Ezzel a töltelékkel kenjük meg a tésztát.
A kisebbik tésztát is kinyújtjuk, és derelyevágóval vagy késsel csíkokat vágunk belőle, ezt a tésztára tesszük, hogy rácsos mintát formázzon.
Megkenjük a rácsokat tojássárgájával, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Tálalásnál porcukorral meghintve kínáljuk.

Megjegyzés: van, aki a rácsok közé baracklekvárt is tesz.

Sütés előtt:

Sütés után, még egyben, porcukorral megszórva:


3 megjegyzés:

  1. Szuper jól néz ki!!! A rácsok csodásak, az íze biztosan fincsi. Kérek szépen én is.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails