kb. fél kg sárga húsú őszibarack (vagy konzerv), 1 dl tejszín, 1,5-2 dl tej, 3/4 csomag vaníliás pudingpor, csipet só, cukor ízlés szerint, citromlé ízlés szerint, fahéj, mézeskalács fűszerkeverék vagy őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
A barackokat kis kockákra vágom, és vízben felteszem főni (nem kell agyonfőzni, csak épp, hogy forrjon). Ízesítem a sóval, cukorral, citromlével, fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel (vagy szegfűszeggel). Ha felforrt, egy kicsi levet és egy-két merőkanál őszibarackot kiveszek a lábasból, és összeturmixolom botmixerrel, majd visszaöntöm. A tejet, tejszínt a vaníliás pudingporral egy tálban simára keverem, majd ha forr az őszibarackos lé, akkor hozzákeverem, és még egyet rottyantok rajta.
Kihűtve tálalom.
Jujjj, de nagyon megenném!
VálaszTörlésNagyon guszta! Múltkor Wise Lady ötlete alapján karamellizáltam alá cukrot,úgy is nagyon finom volt.
VálaszTörlésMost vettem észre,hogy mennyi pillangód van itt, elég lett volna blogodat nézni mintának! :-))
VálaszTörlésIgen, úgy is nagyon finom, én múltkor a sárgabarack krémlevest csináltam úgy Chef Viki ötlete alapján.
VálaszTörlésEngem is vár 1 kg barack-senki nem eszi meg, mert szőrös...
VálaszTörlésEz lesz a sorsa!!!
A karamellizálás ötlete Chef Vikitől származik-szerintem, és a barackokon kívül szilvával is működik-eszméletlen jó! Érdemes azt is kipróbálni!!!
Á,igazad van,tényleg a Chef Vikinél volt előszőr!Elnézést kérek.Kipróbáltam én is.Hát a szőrös barack az nálunk se annyira megy ,mint a nektarin.
VálaszTörlés