Hozzávalók:
egy vöröshagyma, 3-4 sárgarépa, 1-2 fehérrépa, egy kis zellerzöld, egy kis petrezselyemzöld, pirospaprika, olaj, só, 3-4 nagyobb-közepes krumpli, kb. két marék levestésztaElkészítés:
A hagymát megpucolom, kockákra vágom, kis olajon megpirítom, majd kis vízzel felöntve megdinsztelem. Beleteszem a pirospaprikát, felöntöm vízzel és beleteszem a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát, zellerzöldet és petrezselyemzöldet. Megsózom. Mikor már majdnem megfőtt a sárgarépa, beleteszem a felkockázott krumplit, majd mikor már a krumpli is megfőtt majdnem, a levestésztát is puhává főzöm benne.
Tejföllel tálaljuk.
Tök jó. Én csak krumplit teszek bele, ecetesen-tejfölösen imádjuk.
VálaszTörlésÉn is így készítem, de a tejföl néha lemarad...A zeller az viszont nagyon fontos-szerintem ez adja a karakterét!! Finom leves!!!
VálaszTörlés