Oszd meg!
2009. augusztus 29., szombat
Karalábéleves
Hozzávalók:
1 egész karalábé, 2-3 szál sárgarépa, 1-2 fehér répa, petrezselyemzöld, zellerzöld, só, pirospaprika, tészta levesbetétnek (ebben a levesben betűtészta van, de szoktam kiskagyló tésztát is levesekbe főzni), olaj, 1 kisebb fej vöröshagyma,
Elkészítés:
Olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem, majd leveszem a tűzről, és pirospaprikát szórok rá. Feleresztem vízzel, és a répákat félig főzöm a levesben, majd ha félig megfőtt, beleteszem a kockákra vágott karalábét is, és a zellerzöldet, és petrezselyemzöldet. Sózom. Ha megfőttek a zöldségek, beleteszek 1 marék levestésztát, és készre főzöm.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szia!
VálaszTörlésUtólagos engedelmeddel betettem a blogod a gasztro.blog.hu gyűjtőoldalra, hogy még többen olvashassanak:-)
Köszönöm! :)
VálaszTörlés