Oszd meg!

2009. augusztus 8., szombat

Töltött, rántott gomba

Szeretjük a gombát pörköltnek is, rántva is, most a rántott gombát egy kicsit felturbósítottam egy kis töltelékkel. Ízlett. :)


Hozzávalók kb. 2-3 főre:
500 gramm gomba (ez kb. 7 közepes-nagyobb fej), só, olaj a sütéshez, a panírozáshoz: liszt - 2-3 tojás - zsemlemorzsa, a töltelékhez: 1 doboz májkrém, 1 tojás, a gombafejek szárai, egy kis trappista sajt, bors, egy kis petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma, bors

Elkészítés:
A gombákat megpucoljuk, levágjuk tönkjüket. Ezután elkészítjük a tölteléket:
Egy kis olajban megpirítom-megpárolom az apróra vágott gombaszárakat, majd apróra vágott petrezselymet keverek hozzá, reszelek rá egy gerezd fokhagymát. Ezt hozzáadom a májkrémhez. Adok még hozzá reszelt főtt tojást, apró kis kockákra vágott trappista sajtot, borsot, és egy leheletnyi sót. Az egészet jól összekeverem, megtöltöm vele a gombákat, majd bepanírozom őket, azaz lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatom, majd forró olajban mindkét felét átsütöm.
Párolt rizzsel ettük.

Panírozás előtt:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails