Dióhabos linzer, vagy minek hívjam, igazából talán nincs is neve. Nagyon fincsi!
Hozzávalók:
A tésztához: 30 dkg liszt, 12,5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, fél csomag sütőpor, 10 dkg porcukor
A habhoz: darált dió ízlés szerint, 3 tojásfehérje, 15-20 dkg porcukor
A két réteg közé: baracklekvár, a tetejére: meggy
Elkészítés:
A tésztához való hozzávalókat összegyúrjuk, és egy zsírozott, lisztezett tepsi aljába nyomkodjuk (de lehet kisodorni is). A tésztát megkenjük baracklekvárral.
Elkészítjük a dióhabot: tojásfehérjét cukorral keményre verünk, majd beletesszük a darált diót. Ezt a tésztára simítjuk, majd egymástól kb. 4 cm-es távolságban meggyszemeket helyezünk el. Meleg sütőbe toljuk és megsütjük. Utána szeleteljük.
Jó étvágyat!
Van egy ehhez hasonlo suti, amit gyerekkoromban nagyon szerettem, sokaig az volt a kedvencem. Annak a tesztajaban van a dio, nem a kremben. A meggyszem is ugyanugy ott van a tetejen... Koszi, hogy eszembe juttattad! :)
VálaszTörlésEz is biztosan nagyon finom, mert szerintem izben nagyon hasonlit a ket suti.
Hogy én az ilyen sütiket mennyire szeretem!
VálaszTörlés