Hozzávalók:
egy adag sóskalevél (egy nagy tálnyi), kb. 1,5 dl tej, 3-4 evőkanál tejföl, liszt, olaj, cukor, kis só.
Elkészítés:
A sóskaszárakat megmosom, és kitépkedem a középső eret és eltávolítom a szárat. Egy fazékba teszem, jobbára tömködöm, mert a vége már alig fér bele, de összeesik úgyis. Öntök alá egy kis vizet, és fedő alatt felforralom, főzöm egy kicsit míg összeesik a levél és mérgesebb zöld színe nem lesz. Ezután leveszem a tűzről és összeturmixolom botmixerrel. Ezt követően megcsinálom a sűrítést: egy kis olajban lisztet pirítok, majd tejjel elkevert tejföllel felöntöm, majd beleteszem az összeturmixolt sóskalébe. Picit megsózom, és annyi cukrot teszek bele, hogy finom édeskés legyen.
Főtt krumplival tálalom.
IMÁDOM!!!!!!!!! Itt epedezek érte, nagyon fincsi lehetett.
VálaszTörlés