Oszd meg!

2009. augusztus 11., kedd

Sóskamártás

Sokan megijednek a zöld színétől, de én nagyon szeretem a sóskát.



Hozzávalók:
egy adag sóskalevél (egy nagy tálnyi), kb. 1,5 dl tej, 3-4 evőkanál tejföl, liszt, olaj, cukor, kis só.

Elkészítés:
A sóskaszárakat megmosom, és kitépkedem a középső eret és eltávolítom a szárat. Egy fazékba teszem, jobbára tömködöm, mert a vége már alig fér bele, de összeesik úgyis. Öntök alá egy kis vizet, és fedő alatt felforralom, főzöm egy kicsit míg összeesik a levél és mérgesebb zöld színe nem lesz. Ezután leveszem a tűzről és összeturmixolom botmixerrel. Ezt követően megcsinálom a sűrítést: egy kis olajban lisztet pirítok, majd tejjel elkevert tejföllel felöntöm, majd beleteszem az összeturmixolt sóskalébe. Picit megsózom, és annyi cukrot teszek bele, hogy finom édeskés legyen.
Főtt krumplival tálalom.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails