Oszd meg!

2009. augusztus 27., csütörtök

Diós linzer



Hozzávalók:
40 dkg liszt, 1 sütőpor, 20 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, fél citrom leve, 2 csomag vaníliás cukor, 2 db egész tojás, 24 dkg margarin + egy pici a tepsik kikenéséhez, (tetejére: porcukor, dió igény szerint), lekvár a darabok összeragasztásához.

Elkészítés:
A tésztához valókat egy nagy tálba tesszük, a hideg margarint darabkákra vágjuk, és úgy adjuk hozzá. A hozzávalókat összemorzsoljuk (jobb morzsolni, mint gyúrni, a tészta jobb, omlósabb lesz.)Egy gyúródeszkán nyújtófával kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd szaggatóval kiszaggatjuk úgy, hogy éppen annyi lyukas legyen, mint alj.Ha diósra szeretnénk készíteni, a felső korongokat megkenjük felvert tojással, majd vágott dióreszelékbe belehempergetjük. Vajazott, lisztezett tepsire tesszük a linzereket és langyos sütőben megsütjük őket. Ha megsült, és kihűlt, lekvárral összeragasztunk egy aljat és egy tetejét, porcukorral meghintve tálalhatjuk. Általában csak másnapra puhul meg a levegő páratartalmánál fogva. Sokáig eláll.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet! Úgy látom nem túl bonyolult, ki fogom próbálni.Köszi ezt a klassz receptet!
    Sándor

    VálaszTörlés
  2. Napok óta a linzer jár a fejemben. :)) Nagyon jól néz ki, így diósan még nem ettem, finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  3. Szeretjük a linzert,jó lehet ez a diós!
    A diót megpirítod kicsit szárazon hozzá?

    VálaszTörlés
  4. Nem szoktam megpirítani, a sütőben úgyis kicsit megpirul, így még jobb íze lesz.

    VálaszTörlés
  5. Szeretem a diós dolgokat (is)! Guszta!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails