Oszd meg!

2009. július 15., szerda

Túrógombóc

Gyermekkorom kedvence volt a túrógombóc, ezt elevenítem fel most. Takarékos megoldás, ha zsemlét is teszel a gombócba, így túrót lehet megspórolni vele.

Hozzávalók:
25 dkg túró, 1 kis pohár tejföl, 2 db zsemle, annyi búzadara, amennyit felvesz, zsemlemorzsa, kis olaj, 1 vagy 2 db tojás, kis só, 1 nagy pohár tejföl a leöntéshez + cukor + vaníliáscukor

Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, hozzátesszük a tojást (vagy tojásokat), a kis pohár tejfölt, a kis sót, a vízben megáztatott és kinyomkodott zsemlét belemorzsoljuk jó alaposan, majd adunk hozzá annyi búzadarát, amennyit felvesz (közepesen kemény gombócot kapjunk). Figyelem: a búzadara még kicsit duzzad! Ezután vizet forralunk a gombócok főzéséhez, majd a gombókokat kifőzzük benne. Ezt követően kis olajon megpirítunk egy kis zsemlemorzsát és a gombócokat ebben hempergetjük meg. Tálaláskor leöntjük cukros, vaníliáscukros tejföllel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails