Hozzávalók:
- a tésztához: 50 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2 tojásnak a sárgája, 15 dkg margarin, csipet só, 1 pohár tejföl.
- a töltelékhez: reszelt alma, cukor, fahéj + egy kis búzadara + porcukor a tetejére
Elkészítés:
A tésztához való hozzávalókat egy tálba tesszük, majd összedolgozzuk, összegyúrjuk az egészet, és kétfelé osztjuk. Az egyiket kisodorjuk tepsi nagyságúra, rászórunk egy kis búzadarát (tényleg csak leheletnyit), hogy az almától a tészta ne ázzon el, majd rátesszük az almás tölteléket.
Almás töltelék: az almát megpucoljuk, lereszeljük nagy lyukú reszelőn, majd kicsit kinyomkodunk belőle egy kis levet (ne sokat, mert száraz lesz), megcukrozzuk, fahéjazzuk, majd rásimítjuk az alsó tésztára. Ezután a tészta másik felét is kinyújtjuk és a töltelékre tesszük. Villával megszurkáljuk a tetejét és sütőben megsütjük az egészet. Ha megsült, szeleteljük, porcukrozzuk. Melegen is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése