Oszd meg!

2009. július 13., hétfő

Tejszínes szederkrémleves

Kezdődött a gyümi leves szeretete a meggylevessel, majd jött a többi gyümölcs is. Egyszer a Teletál-tól rendelve megkóstoltam a tejszínes szederkrémlevest, és bevallom, olyan finom gyümölcslevest még sohasem ettem. Ezért megpróbáltam itthon is elkészíteni valami hasonlót.


Hozzávalók:
egy nagy marék fekete szeder (lehet mélyhűtött vagy friss is), kb. 1,5 liter víz, cukor, egy csipet só, citromlé (bolti), egy kis fahéj és mézeskalács fűszerkeverék, 1 dl tej, 1 dl tejszín, vaníliás pudingpor (fél csomaggal)

Elkészítés:
A szedret sós, cukros vízben feltesszük főni, majd ízlés szerint hozzáadunk annyi citromlevet, hogy kellemesen pikáns savanykás íze legyen. Ízesítjük mézeskalács-fűszerkeverékkel, majd fahéjjal. Ha megfőtt a szeder, egy nagyobb mennyiséget kiveszünk belőle, és az egészet összeturmixoljuk, majd visszaborítjuk a levesbe. A vaníliás pudingport csomómentesen elkeverjük a tejben, hozzáöntjük a tejszínt, majd a forrásban lévő levesbe öntjük. Egyet forralunk rajta, és már készen is van. Hidegen kínáljuk, díszítésnek a tetejére akár tejszínhabrózsákat is nyomhatunk. Isteni finom akár áfonyával is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails