Oszd meg!

2009. július 22., szerda

Nutellás palacsinta

Egy gyors, egyszerű édesség ebéd után. Nálunk a fiúk jobban szeretik a palacsintát nutellával, mint kakaóval, így most is ezt a desszertet készítettem nekik.


Hozzávalók:
egy kis só, 1 egész tojás, liszt, víz, olaj + a sütéshez is egy kis olaj, tölteléknek: nutella, tetejére: csokimáz (étcsokoládé + egy kis margarin)

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit mixer géppel csomómentesre keverjük, majd kis olajos serpenyőben kisütjük a palacsintákat. Ha kihűlt, megkenjük nutellával, feltekerjük, és a tetejét csokimázazzuk. (Én forró vízfürdő helyett (nem bírom kivárni míg megolvad a csoki) kis gázon felolvasztom a margarint és az étcsokit (1/3 margarin, 2/3 étcsoki), egy zacskóba töltöm, és rácsorgatom a palacsintára.)

4 megjegyzés:

  1. Szia, látom, nálad sincs kimondott palacsintarecept. :) És te sem teszel cukrot a tésztába. Én sem. :) Én még nagyon nem csokizom-kakaózom (amúgy kakaós palacsintát még sosem ettem), mert a lányaim még kicsik. a Nagy már eszik csokit, de a Kicsi miatt még nem általánosan elterjedt a csokizás.
    Amúgy, képzeld, vagy 3 éve ettem életemben először nutellás palacsintát, eszembe nem jutott volna, hoyg azzal is meg lehet kenni. Azóta viszont a lehetőségeknek nincs határa még az én fantáziámban sem!:D
    És a bemutatkozásod alapján eléggé nagyon :D hasonlítunk egymásra! A fiaid mekkorák?

    VálaszTörlés
  2. Egy kisfiam van, ő 3 éves múlt márciusban, a kisebbik lány, ő most volt tegnapelőtt 2 hónapos. :)
    Van, aki víz helyett szódavizet tesz a tésztába, van, aki tejet, én nem cifrázom, sima vizet, úgy is jó, különbséget meg nem nagyon látok a végeredményben.

    VálaszTörlés
  3. Mi is szeretjük nutellásan is!
    Nagyon guszta a palacsintád!

    VálaszTörlés
  4. Valóban? A nagyobbik lányom április 1-én múlt 3 éves!:D Akkor melléfogtam a két fiúval, nem tudom, honnan vettem...! Gratulálok az új családtaghoz és le az összes kalappal, hoyg kéthónapos baba mellett ennyi mindenre jut időd!
    És bocs', hyog beleszólok... Yasmine-nál olvastam... Majd a kb. 4-5. szülinapjára érdemes hasonló tortával foglalkozni, addig nem hinném, hyog értékeli. Az első szülinapon pláne nem! Az én lányomnak még fogalma sincs, mi is az a BArbie-baba, de majd ha oviba megy (ősztől), biztos megtudja! Én már mindenesetre, feladva "elveimet" (mert uuuutálom a Barbie-babákat) készülök arra, hoyg iylesmi lesz a kívánsága! De hátha nem. Mindenesetre, Yasmine tortája maga a tökély. Gyönyörű lett. Kár, hyog most nicns időm megírni neki, de még pakolnom kell, majd fürdeni, szerintem le sem fekszem ma éjjel!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails