Oszd meg!

2009. július 17., péntek

Diós csiga (biga)

Szeretjük a kakaós csigát, főként reggelire finom tejcivel, a változatosság kedvéért itt van a diós változat. Ez is ugyanolyan finom, ha nem finomabb, mint a kakaós változat.

Sütés előtt:

Sütés után:


5 dkg élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben elmorzsolunk és felfuttatjuk. Utána egy tálba rakjuk. Hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 2 evőkanál olajat, 5 evőkanál porcukrot, 60 dkg lisztet, és annyi langyos tejet, hogy dagasztható, gyúrható tésztát kapjunk. Megdagasztjuk, majd egy órán át meleg helyen kelesztjük.Utána kb. 1 cm vastagra sodorjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, és rátesszük a tölteléket: cukros darált diót (15 dkg darált dió kristálycukorral keverve). Óvatosan összetekerjük, majd késsel kb. 1,5 cm-es darabokra szeleteljük a rudat. Kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk egymás mellé (nem kell túl szorosan, különben felfelé dagad). Miközben így is kel egy kicsit, meglocsoljuk 5 dkg olvasztott margarinnal (így nem lesz száraz, és nem ragad össze). Megsütjük. Nagyon finom, reggelire, vacsorára egy bögre tejjel. Kb. egy tepsiadag lesz a megadott mennyiségből.
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szep csiguszok. Egy csiga-biga hozzam is becsuszhatna:))

    VálaszTörlés
  2. Én most is szívesen megenném, nem csak reggelire!!! Nagyon guszták!!!

    VálaszTörlés
  3. Hány fok hány peeeeerc????😀

    VálaszTörlés
  4. Ez olyan izéseg a profi sütögetőktől.Egy csomó receptet olvastam mar es sok helyről hianyzik a hófok-sütési idő:(
    Pedig ezen áll vagy bukik a dolog.Tésztát összeállítani nem nagy cucc....nacde a többi....na az a nem mindegy!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails