Oszd meg!

2009. augusztus 15., szombat

Paprikás csiga

Nem, kérem ez nem sós sütemény, hanem édes finomság. Annak idején, még gyermekkoromban Dudus, a nagymamám szokott Dégen készíteni kakaós és paprikás csigát, mikor nyaraltunk, de a paprikás valahogy mindig előbb elfogyott. El is felejtettem egy időre sajnos, és éppen egyik nap jutott eszembe. Gondoltam, akkor dologra fel, elő a gyermekkori ízekkel.
Eta!! Te nagyon szeretted! Dobok egy virtuális falatot neked is! :)


A csiga receptje ugyanaz mint a kakaós vagy diós csigáé, itt olvasható.
A tölteléknél annyi különbséggel, hogy itt pirospaprikát kell összekeverni kristálycukorral, és ezzel kell megtölteni a csigabigákat. Aki nem szereti töményen, az kevesebb paprikával próbálkozzon először, illetve vigyázzon, nehogy a paprikát túlontúlcukrozza.
Lehet, hogy valaki savanyú képet vág hozzá, hogy paprika cukrosan :) de komolyan mondom, ebben a formában összeillik a kettő.

Sütés előtt:

4 megjegyzés:

  1. Én még ilyet soha életemben nem láttam. De valami fantasztikusan néz ki, és elhiszem, hogy nagyon finom is. Én bizony megkóstolnám szívesen. Lehet, hogy én is megcsinálom, tesztelem egy kicsit a családot, mennyire fogékonyak az újra. Mert számunkra ez igazi különlegesség lesz. Köszönöm a receptet! :-))

    VálaszTörlés
  2. Az anyósomnál ettem ilyet,nagyon finom. Először fura volt,hogy paprikás,s mégis édes, de tényleg finom.S szép a Tiéd is!

    VálaszTörlés
  3. Mi a toltott paprikara is neha teszunk cukrot, szovval biztos finom, majd ki fogom probalni!

    VálaszTörlés
  4. pirospaprika porral van vagy (daralt/reszetlt paprikavval?!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails