Oszd meg!

2009. augusztus 31., hétfő

Krokett


Hozzávalók:
5-6 db nagy krumpli, só, elvagdosott friss petrezselyem, liszt, amennyit a tészta felvesz, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez

Elkészítés:
A krumplikat megmossuk, majd héjában feltesszük sós vízben főni (de lehet megpucolva is, kisebb darabokra vágva, ekkor előbb megfő, viszont többet veszít vitamintartalmából.) Ha megfőtt a burgonya, megpucoljuk, krumplinyomón áttörjük. Ha nem elég sós, még adunk hozzá ízlés szerint sót. Megvárjuk, míg kicsit kihűl, majd egy kis marék aprított petrezselymet keverünk hozzá, valamint annyi lisztet, amennyit a tészta felvesz, de ne legyen túl kemény, hanem jó kis közepesen lágy tészta maradjon. Az elkészült tésztát tenyerünkkel kígyó formára sodorjuk, majd 8-10 cm-es darabokra vagdossuk. Meghempergetjük őket zsemlemorzsában, és forró olajban kisütjük. Sütés után a felesleges olajat kéztörlőn leitatjuk róla. Alkalmas húsokhoz köretnek, illetve főzelékekhez is kínálható.

3 megjegyzés:

  1. Én ezt még soha sem csináltam, pedig szeretem, nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Kérlek nézzél be hozzám, van ott számodra valami!!! Még nem volt időm nézelődni nálad, de estére jövök lesekedni.

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Tegyél bele friss bazsalikomot még finomabb lesz.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails