Oszd meg!

2009. augusztus 13., csütörtök

Berét

Berét, tócsi, tócsni - ki hogyan nevezi. Mi fokhagymás tejföllel szeretjük. Nem nagyon szeretek krumplit reszelni, de most kivételt tettem.

Hozzávalók:
5-6 közepes-nagyobb krumpli, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 egész tojás, liszt
sütéshez: olaj, mártogatáshoz: 1 tejföl 1-2 gerezd fokhagyma belereszelve

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, majd lereszeljük. Megsózzuk, megborsozzuk, ráütünk egy egész tojást, ráreszelünk 2 gerezd fokhagymát, majd annyi lisztet teszünk hozzá, amennyit felvesz. Az egészet jól összekutyuljuk. Forró olajba kis halmokat rakunk, és kanállal laposra nyomkodjuk és kisütjük mindkét felét.
Fokhagymás tejföllel kínáljuk.


2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Sokáig én is így voltam a reszelgetéssel, de valahogy elég volt egyszer nekikezdeni, annyira megkedvelte az egész család ezt a finomságot, hogy azóta is követelik!

    VálaszTörlés
  2. Nekem konkrétan a kedvenc kajám:PNagyon fokhagymásan szeretem...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails