Oszd meg!

2009. augusztus 7., péntek

Almaleves

Hidegen, az átlagosnál kicsit több fahéjjal az igazán finom.


Hozzávalók:

4-5 szem alma, egy csomag vaníliás pudingpor, kb. 2 dl tej, cukor, kis citromlé, fahéj, mézeskalács fűszerkeverék (vagy szegfűszeg), egy csipet só

Elkészítés:

Az almákat megpucolom és kockákra vágom. Felteszem vízben főni. Belerakok egy csipet sót, cukrot, a fahéjat és a fűszereket, majd egy jó burításnyi citromlevet, és felforralom, míg az almák kissé megpuhulnak. A vaníliás pudingport a tejben kikeverem (lehet bele még főzőtejszínt is tenni, így krémesebb lesz), majd a forrásban lévő leveshez öntöm. Még egyet rottyantok rajta, és már kész is van. Ha kihűlt, hűtőbe teszem, és hidegen, tejszínhabbal tálalom.

3 megjegyzés:

  1. Mézeskalács fűszerkeverék? Ezt ki kell próbálnom! ;)

    VálaszTörlés
  2. Igen, én szoktam a gyümilevesekbe azt tenni, mert abban többféle fűszer van: ánizs, szegfűszeg, fahéj, koriander, édeskömény, gyömbér, szegfűbors, kardamom - ezek mind jó ízt adnak a levesnek.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó az ötlet, még nem próbáltam.
    Itt az ideje! Biztosan nagyon finom :-))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails