Oszd meg!

2010. január 2., szombat

Sajtos pálcika

Nagyon jó állagú sós sajtos rúd, jó szívvel ajánlom.


Hozzávalók:
25 dkg liszt, 25 dkg Rama margarin, 25 dkg túró, ízlés szerinti só, reszelt trappista sajt a tetejére, tojás a megkenéshez (még sütőpor sem kell hozzá, sem élesztő!!)

Elkészítés:
A lisztet a margarinnal és a túróval összegyúrjuk, megsózzuk, majd centiméternyi vastagra lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a reszelt trappista sajttal, és derelyemetszővel vagy pizzavágóval ujjnyi rudakat vágunk belőle.
Zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük.






5 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néznek ki ezek a pálcikák!!! Nem is kell pihentetni mint a pogácsát??

    Nagyon jó az új háttér, gratulálok!!

    VálaszTörlés
  2. Szia Gizi! Nem kell semennyit, nagyon gyorsan kész van az egész.

    VálaszTörlés
  3. Ma sütöttem pogácsát, ha ezt tudom....
    Nagyon guszta, imádom.

    VálaszTörlés
  4. Bizony fini lehet!Nem rakod fel a fotot a retrokajakrol?:)

    Nezzz be hozzam,megdijaztalak!

    VálaszTörlés
  5. Néz be hozzám, játszani hívlak!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails