(Nem akarom elkiabálni, de kicsit több energiám van, jobban pörgök, hogy nem húst hússal eszek, az most úgy háttérbe szorult kicsit. Persze, más is hozzájárul, ez csak az egyik része a dolognak. :-) Aki átélt már hasonlót, az úgyis tudja, aki meg nem, annak meg feleslegesen is mondom :-))...)
Hozzávalók:
kuszkusz, sárgarépa, gabonafasírt por (Natura - magyaros-szójás - nem tartalmaz semmiféle idegen irgumburgum adalékanyagot), kis olívaolaj, vöröshagyma, vegamix, tengeri só.
Elkészítés:
Kuszkusz:
A kuszkuszt másfélszeres mennyiségű forrásban lévő, lobogó, zöldfűszeres (vegamixes) vízbe öntjük, majd lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt kb. 10 percig pihentetjük.
Gabonafasírt:
Kb. 100 gramm fasírtport 120 ml vízzel pépesre keverünk, dinsztelt hagymát adunk hozzá és 30 perc pihentetés után forró olajban kisütjük.
Képtörténet:
A hozzávalók (+ só, vöröshagyma)
A hozzávalók (+ só, vöröshagyma)
A fasírtocskák sülnek:
És már készen is vannak:
Jól néz ki!
VálaszTörlésAzért a szójával vigyázz, én nem bízok annyira az itteni szójatermékek "egészségességében". Ha gondolod olvasd el ezt a témáról:
http://tejmentes.blogspot.com/2009/06/mi-baj-szojaval.html
Mostantól egészségesebben étkezel, vagy ez csak véletlen?:)
VálaszTörlésKöszönöm a linket Kiskukta. Valóban egy részletes leírás.
VálaszTörlésSzepyke, próbálom az alapanyagokat, aztán majd meglátom, hogy mi marad meg a konyhában belőle. Eddig egész jó. :) Igen, próbálok változtatni, mert érzem magamon, hogy kell..