Oszd meg!

2009. november 15., vasárnap

Túró rudi muffin

Vea sütis oldalán láttam magát az ötletet, ezt turbóztam egy kicsit fel. A muffin tésztáját csak úgy találomra dobtam össze, de nagyon fincsi lett. Csokimázzal és a túró rudival a belsejében nem lett olyan "száraz", mint a szokásos muffinok, hanem igazi "abbanemtudomhagyni" desszert.

Hozzávalók:
4 rúd túró rudi (mindegyiket három felé kell törni, így lesz 12 db), 3 tojás, kakaópor, kis fahéj, csipet só, kb. 12 dkg porcukor, kis olaj (kb. két evőkanálnyi), 3/4 csomag sütőpor, 1 vaníliás cukor, tetejére: 3/4 tábla étcsoki, kis margarin, túró, 1,5 evőkanál étkezési keményítő, kb. 12 dkg liszt.

Elkészítés:
A muffin száraz hozzávalóit összekeverjük a cukor kivételével, azaz a lisztet a fahéjjal, sütőporral, kakaóporral, vaníliás cukorral. A 3 tojás sárgáját a cukorral kikeverem, majd a száraz hozzávalókat hozzáadom, végül a 3 tojás fehérjéjének felvert habját lazán beleforgatom. Muffinformába öntöm úgy, hogy ne teljesen töltse ki a formát, majd egyharmadnyi túrórudit nyomok mindegyik közepébe. Előmelegített sütőben megsütöm. Ha kihűlt, elkészítem a csokimázat: ehhez az étcsokit és a margarint kis lángon megolvasztom és ráöntöm a muffinokra, végül a tetejére, míg a csoki nem szilárdult meg, kis túrót szórok a tetejére.

A túró rudi muffin belülről

Készül a túrórudi muffin:

Többfajta muffint kóstoltam már, de eddig messzemenően ez a fajta változat viszi a pálmát nálam.

Ha van nektek is egy tuti muffin receptetek, szeretettel várom őket a www.muffin.tlap.hu oldalra.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szép!! Mekkora ötlet! Egyre jobbakat készítesz! Eddig is nagyon szerettem ide jönni, ha így folytatod, haza se megyek.. :DD

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szuper ötlet tényleg. a gyerekeim imádni fogják.... vittem a receptet! Köszi

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails