Oszd meg!

2009. november 19., csütörtök

Madártej

Csak hébe-hóba készítek madártejet, pedig nagyon fini, főleg apukám szereti.


Hozzávalók:
1 liter tej, 3 tojás, vaníliáscukor, fél zacskó vaníliás pudingpor, cukor ízlés szerint

Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, majd vaníliás pudingport egy kis tejjel elkeverem és a tojásos masszához öntöm. Egy lábasba felteszem a tejet, és hozzáöntöm a tojásos pudingporos elegyet, felforralom.
A tojások habját egy kis porcukorral kemény habbá verem, és forró vízbe galuskákat szaggatok ki. A kiszaggatott tojáshab galuskákat lefedve tárolom, hogy ne essen össze a hab. Ha elkészültek, a madártej tetejére teszem.

5 megjegyzés:

  1. Ez nálunk is kedvenc és tényleg olyan ritkán készítünk.

    Mennyi finomság készült nálad, mióta nem jártam erre, de most már igyekszem bepótolni.
    A blogod is nagyon csinos lett.

    VálaszTörlés
  2. Sohasem készítettem még, bevallom nem is tudtam hogy kell. Köszi szépen!!!

    VálaszTörlés
  3. Azért jöttem ilyen későn, mert a legnagyobb edényt kellett megkeresnem, amibe kérnék egy kevéskét.. Egy fürdőkádnyit:!)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails