
Hozzávalók:
1 liter tej, 3 tojás, vaníliáscukor, fél zacskó vaníliás pudingpor, cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, majd vaníliás pudingport egy kis tejjel elkeverem és a tojásos masszához öntöm. Egy lábasba felteszem a tejet, és hozzáöntöm a tojásos pudingporos elegyet, felforralom.
A tojások habját egy kis porcukorral kemény habbá verem, és forró vízbe galuskákat szaggatok ki. A kiszaggatott tojáshab galuskákat lefedve tárolom, hogy ne essen össze a hab. Ha elkészültek, a madártej tetejére teszem.
1 liter tej, 3 tojás, vaníliáscukor, fél zacskó vaníliás pudingpor, cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, majd vaníliás pudingport egy kis tejjel elkeverem és a tojásos masszához öntöm. Egy lábasba felteszem a tejet, és hozzáöntöm a tojásos pudingporos elegyet, felforralom.
A tojások habját egy kis porcukorral kemény habbá verem, és forró vízbe galuskákat szaggatok ki. A kiszaggatott tojáshab galuskákat lefedve tárolom, hogy ne essen össze a hab. Ha elkészültek, a madártej tetejére teszem.
Ez nálunk is kedvenc és tényleg olyan ritkán készítünk.
VálaszTörlésMennyi finomság készült nálad, mióta nem jártam erre, de most már igyekszem bepótolni.
A blogod is nagyon csinos lett.
:-) Köszönöm Ircsi!
VálaszTörlésSohasem készítettem még, bevallom nem is tudtam hogy kell. Köszi szépen!!!
VálaszTörlésAzért jöttem ilyen későn, mert a legnagyobb edényt kellett megkeresnem, amibe kérnék egy kevéskét.. Egy fürdőkádnyit:!)
VálaszTörlésAdok Szepyke! Hozd nyugodtan. :)
VálaszTörlés