Oszd meg!

2009. november 19., csütörtök

Zabpelyhes csokis keksz

Formára keksz, állagra puhább. A zabpelyhet kávédarálóban egy kicsit megpörgettem, hogy ne legyen annyira egyben pehely formában, mert az sütésnél és egy kis állás következtében könnyen megszívósodik. Reggelire fogyasztottuk a tejeskávénk mellé. A recept hasonló, mint az amerikai csokis sütinél, itt ami plusz, az a zabpehely és a teljes kiőrlésű- és rozsliszt.
Kicsit natúrabb íze van, mint "sima" társának, viszont több a rost benne, és egészségesebb is egy fokkal.


Hozzávalók:
fél sütőpor, 25 dkg liszt (ebből 12,5 dkg azaz a fele rozsliszt és teljes kiőrlésű liszt), 10 dkg cukor, 1 tojás, 1 evőkanál méz, egy tábla étcsoki darabokra tördelve, csipet só, fahéj, 2-3 teáskanál capuccino por, 2-3 evőkanál feketekávé lefőzve, 1 csomag vaníliás cukor, 2 marék félig darált zabpehely

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrom egy tálban, majd vajazott, lisztezett sütőlapra kanállal kis halmocskákat rakok, amit egy lisztbe mártott pohár aljával szétnyomkodok. Közepesen meleg sütőben megsütöm.

2 megjegyzés:

  1. Már régóta keresek én is egy olyan finom rágcsálnivalót, ami egészséges is. Mini mancsocska vesz belőle, akkor biztos fincsi volt :))

    VálaszTörlés
  2. Igen, fincsi volt, bár a krémes sütiket azért nem éri utol :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails