Oszd meg!

2009. november 10., kedd

Tejszínes-gombás spagetti

Nagyon szeretem a tejszínes mártásokkal ízesített tésztát, ez esetben most gombával készítettem.


Hozzávalók:
fél kg csiperke gomba, 1,5 dl tejszín, 40 dkg spagetti, kis liszt, só, bors, petrezselyem, kis ételízesítő vagy tetszés szerinti fűszerek, 1 db vöröshagyma, kis olaj

Elkészítés:
A gombákat megpucoljuk és szeletekre szeljük. Az olajat felforrósítjuk, majd az apróra vágott vöröshagymákat megdinszteljük rajta, és rászórjuk a gombát. Egy kicsit pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Fedő nélkül megfőzzük a gombákat, miközben fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk.
Ha megfőtt a gomba, a tejszínt egy kis liszttel csomómentesre keverünk, és beleborítjuk a gombás lébe, összefőzzük gyorsan és már készen is van.
Én spagettivel tálaltam, de húsokhoz mártásként, húsok leöntésére is nagyon jó.

5 megjegyzés:

  1. Én is nagyon szeretem a tejszínes tésztákat. Főleg, hogy olyan sokféleképpen lehet variálni.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon-nagyon gusztusos, mi is szeretjük. Így is ahogy van, meg sonkával, stb. Isteni finom lehetett.. :-))

    VálaszTörlés
  3. Vettem ma gluténmentes spagettit, holnap veszek gombát, és istenemre megcsinálom. Nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta!! Én is esküszöm a tejszínes szószokra!!!

    VálaszTörlés
  5. Elkészítettem én is. De én nem főztem a gombát, csak sütöttem, és sonkát is adtam hozzá. Illetve laktózérzékenységem miatt maradt a szójatejszín. De finomnak tűnik, holnap remélem megerősíthetem ezt. :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails