Hozzávalók:
fél kg csiperke gomba, 1,5 dl tejszín, 40 dkg spagetti, kis liszt, só, bors, petrezselyem, kis ételízesítő vagy tetszés szerinti fűszerek, 1 db vöröshagyma, kis olaj
Elkészítés:
A gombákat megpucoljuk és szeletekre szeljük. Az olajat felforrósítjuk, majd az apróra vágott vöröshagymákat megdinszteljük rajta, és rászórjuk a gombát. Egy kicsit pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Fedő nélkül megfőzzük a gombákat, miközben fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk.
Ha megfőtt a gomba, a tejszínt egy kis liszttel csomómentesre keverünk, és beleborítjuk a gombás lébe, összefőzzük gyorsan és már készen is van.
Én spagettivel tálaltam, de húsokhoz mártásként, húsok leöntésére is nagyon jó.
Én is nagyon szeretem a tejszínes tésztákat. Főleg, hogy olyan sokféleképpen lehet variálni.
VálaszTörlésNagyon-nagyon gusztusos, mi is szeretjük. Így is ahogy van, meg sonkával, stb. Isteni finom lehetett.. :-))
VálaszTörlésVettem ma gluténmentes spagettit, holnap veszek gombát, és istenemre megcsinálom. Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésNagyon guszta!! Én is esküszöm a tejszínes szószokra!!!
VálaszTörlésElkészítettem én is. De én nem főztem a gombát, csak sütöttem, és sonkát is adtam hozzá. Illetve laktózérzékenységem miatt maradt a szójatejszín. De finomnak tűnik, holnap remélem megerősíthetem ezt. :)
VálaszTörlés