Hozzávalók:
kb. 30-40 dkg meggy (lehet fagyasztott is), kb. 1 dl tej, 1 dl tejszín, fahéj, citromlé, cukor, 1 vaníliás pudingpor, só, 1 csomag vaníliáscuko
a piríottt darához. olaj, só, kb. 30 dkg búzadara
Elkészítés:
A meggyet felteszem vízben főni, sózom, cukrozom, hozzáadom a citromlevet és a fahéjat, és egy vaníliáscukrot, közben a tejet és tejszínt csomómentesre keverem a vaníliás pudinggal (de lehet liszttel is helyettesíteni) és a forrásban lévő meggyes léhez keverem, mikor már megfőtt a meggy és besűrítem vele. Egy-kettőt forralok rajta, és kihűtöm, mert hidegen finom.
Elkészítem a pirított darát: kis olajban megpirítom a darát, megsózom, és annyi vizet adok hozzá, hogy szinte összeálljon (így nem lesz száraz), majd addig keverem, míg ismét morzsalékossá válik. (lefedve tárolom)
Jaj de finom is ez! Régi munkahelyemen gyakran adták ebédre,imádta mindenki.Gergőnek babakorában ez volt a kedvence, nem volt foga, de nyelte, mint kacsa a nokedlit.:))
VálaszTörlésJaj, de gyönyörűséges ez az új háttér! Olyan hangulata van, csodás! Képzeld, ezt a receptet nem ismertem. nagyon érdekes, kipróbáljuk :))
VálaszTörlésJajjj, de szép!...és milyen finom!...hmmm
VálaszTörlésSose hallottam még róla!:)
VálaszTörlésNagyon szép lett az új blogruhád!!!!
VálaszTörlésA mártást én is szeretem, de a család nem annyira, így ritkán csinálok. Nagyon guszta.