Oszd meg!

2009. november 19., csütörtök

Almás-mákos rétes

Ez most bolti levestésztából lett készítve, igazából nem szoktam réteshez bolti tésztát venni, mert régebben készítettem ugyan, de annyira nem tartott a tészta, hogy sehogy, mikor felemeltem, a töltelék uzsgyi, már alulról kacsingatott a rétesre. Így megfogadtam, hogy soha többé nem veszek bolti rétestésztát. Mindig a hamis rétes tésztáját használtam, amivel nagyon meg voltam elégedve, de most, időhiányában, a két kisgyerkőc mellett mégis úgy döntöttem, hogy na, ismét egy bolti rétes próba. Ezt most a Lidl-ben vettem, és sikerült.

Hozzávalók:
1 csomag bolti rétes tészta (6 db van benne, ebből 3 rétes lesz), kb. 1 kg reszelt alma, darált mák, porcukor, egy kis búzadara vagy zsemlemorzsa, kis olaj.

Elkészítés:
A bolti rétestésztát kissé megolajozom, ráteszek egy másikat, azt is kicsit megolajozom, majd megszórom darával. Erre jön a töltelék: a reszelt alma a darált mákkal elkevert porcukorral. Az almát kissé kinyomkodom, hogy ne csurogjon a leve, de ne is legyen túl száraz.
A rétest feltekerem. Megkenem a tetejét kis olajjal, és sütőben megsütöm.

3 megjegyzés:

  1. Jajj mákos is, almás is, jöhetne most a kávémhoz egy szelet! Ugye milyen jó a Lidlis réteslap, mellesleg magyar gyártmány, én nagyon elégedett vagyok vele!

    VálaszTörlés
  2. Imádom a rétest de még nem csináltam , de egyszer mindent ki kell próbálni::))
    Köszi hogy olvasol::)))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails