Oszd meg!

2009. szeptember 24., csütörtök

Meggyleves

Mindig van itthon fagyasztott meggyem, azzal van teli a fagyasztó, mert két fánk is van, amin terem, és nincs szívem rajta hagyni, befőttnek meg idén nem tudtam eltenni kislányom születése miatt. Így most apasztottam kicsit a hűtőláda tartalmát.


Hozzávalók:
kb. 30 dkg friss vagy mirelit meggy, ízlés szerint: cukor, citromlé, csipetnyi só, fahéj, egyéb fűszerek pl. ánizs, szegfűszeg (vagy egy mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék), 3/4 csomag vaníliás puding, kb. 2 dl tej, 1 dl főzőtejszín

Elkészítés:
A meggyet felteszem főni kb. 2 liter vízben, megsózom, megcukrozom, és beleteszem a citromlevet és a fűszereket. Ha a meggy megfőtt, felforrt a leves, a vaníliás pudingot elkeverem csomómentesen egy kis tejben, majd a maradék tejet és tejszínt hozzáöntöm, ezt teszem a forrásban lévő leveshez. Megvárom, míg újra rottyan egyet, és már készen is van. Hidegen tálalom.

3 megjegyzés:

  1. Én is majdnem teljesen így csinálom. Nagyon szeretjük! Csak nekem muszáj megturmixolnom, a gyerekek csak akkor eszik meg, ha nem darabos. A férjem meg csak akkor, ha darabos... Jó, mi?? :-)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki!!! Én is kérhetek egy tányérkával??

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails