Mindig van itthon fagyasztott meggyem, azzal van teli a fagyasztó, mert két fánk is van, amin terem, és nincs szívem rajta hagyni, befőttnek meg idén nem tudtam eltenni kislányom születése miatt. Így most apasztottam kicsit a hűtőláda tartalmát.
Hozzávalók:
kb. 30 dkg friss vagy mirelit meggy, ízlés szerint: cukor, citromlé, csipetnyi só, fahéj, egyéb fűszerek pl. ánizs, szegfűszeg (vagy egy mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék), 3/4 csomag vaníliás puding, kb. 2 dl tej, 1 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A meggyet felteszem főni kb. 2 liter vízben, megsózom, megcukrozom, és beleteszem a citromlevet és a fűszereket. Ha a meggy megfőtt, felforrt a leves, a vaníliás pudingot elkeverem csomómentesen egy kis tejben, majd a maradék tejet és tejszínt hozzáöntöm, ezt teszem a forrásban lévő leveshez. Megvárom, míg újra rottyan egyet, és már készen is van. Hidegen tálalom.
Nálunk is jöhet bármikor!!
VálaszTörlésÉn is majdnem teljesen így csinálom. Nagyon szeretjük! Csak nekem muszáj megturmixolnom, a gyerekek csak akkor eszik meg, ha nem darabos. A férjem meg csak akkor, ha darabos... Jó, mi?? :-)))
VálaszTörlésNagyon jól néz ki!!! Én is kérhetek egy tányérkával??
VálaszTörlés