Oszd meg!

2009. szeptember 23., szerda

Szalonnás-tejfölös-sajtos csiga

Ugyanabból a tésztából készül, mint a sörkifli, recept itt.


A formázása és az ízesítése más azonban. Az elkészített tésztát kétfele veszem, a két cipót kisodrom és megkenem tejföllel, meghintem reszelt sajttal, és icipici olajon megpirított szalonnakockákat szórok rá. Az egészet feltekerem, majd kb. 1-1,5 cm-es csíkokra vagdalom. Óvatosan, mert hamar szétesik. A csigákat zsírozott, lisztezett tepsibe teszem, megkenem egy kis felvert tojással, és sütőben megsütöm.

Készül a szalonnás csigabiga:

Ez is fini! :)

4 megjegyzés:

  1. Finom,finom....Nagyon tetszik,én is szoktam hasonlót.:-))

    VálaszTörlés
  2. Hmmm... Ínycsiklandó! Ilyen formában még nem csináltam. De fogok!! :-))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta!!!! Én kolbászos töltelékkel szoktam csinálni, de ez is fincsi lehetett.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik, de a sörkiflid is!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails