Oszd meg!

2009. szeptember 20., vasárnap

Rizses hús

Csak ötletadónak teszem be ezt a bejegyzést. Blogomnak akár adhattam volna a villámgyors és egyszerű ételek címet is. Ugyanis nagyobb főzésekre csak hétvégeken jut idő néha, mikor férjem tud vigyázni a kisgyerkőcökre. Hétköznap próbálok azért finom de gyors ételeket készíteni, amivel nincsen sok munka. Nektek melyik a kedvenc villámkajátok?


Egy egyszerű ebéd: sertéscombból finom szaftos fűszeres pörköltet készítek (én szerencsendiót, őrölt köménymagot és majorannát teszek bele), amit főtt rizzsel összekeverek.
Csemegeuborkával kínálom.

3 megjegyzés:

  1. Tényleg jó ötlet, Boszi! Az ember nem mindig tud órákat ácsorogni a konyhában, való igaz. Ha nagyon nincs időm, mert pl. hazahozom a gyerekeket az iskolából és valamiért nincs itthon kaja, nekünk nagyon bejött az omlett. Lehet ám, hogy nem ez az igazi omlett, de mi így hívjuk. A sűrű palacsintatésztát elkezdem sütni jó vastagon, az egyik felére rápakolok felvágottat, zöldséget, sajtot, és még amíg nedves, lapáttal ráborítom a tészta másik felét. A széleket összenyomom, hogy jól összeragadjon, mindkét felét ropogósra sütöm. A kisfiam kedvence. És tényleg gyors! :-))

    VálaszTörlés
  2. Jaj, Yasmine! Nagyon köszönöm! Jól hangzik, és ki fogom próbálni!
    Fülig ér a szám, mikor fincsi és gyorsan elkészíthető ételeket találok.
    Pedig szeretek a konyhában sertepertélni, na, majd ha nagyobbak lesznek a gyerekek. :)))

    VálaszTörlés
  3. A gyerekeim pl. ezt nagyon imádják. Ők még nem az olasz rizottóra "álltak be", szeretik ezt a rizses husit nagyon, főleg, ha keverek hozzá mexikói zöldségkeveréket is. Ez is egyszerű, szerintem....

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails