Oszd meg!

2009. szeptember 17., csütörtök

Krumplis tészta

Van, aki csemegeuborkával preferálja, én tejföllel imádom.


Hozzávalók:
1 db közepes vöröshagyma, olaj, só, pirospaprika, 5-6 szem közepes-nagyobb krumpli, kb. 350-400 grammnyi fodros nagykocka tészta

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd felöntjük egy kis vízzel, rátesszük a pirospaprikát, elkeverjük, belerakjuk a kockákra vágott krumplit, és felöntjük teljesen annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Megsózzuk. Megvárjuk, meg megfő a krumpli és majdnem elfövi a levét. Ekkor összenyomkodjuk krumplitörővel. Közben sós, kis olajos vízben kifőzzük a tésztát, lecsepegtetjük, és a kettőt összekeverjük.

4 megjegyzés:

  1. Nálam is ez volt a napokban, uborkasalátával. Nagyon-nagyon finom. És gyönyörű azon a képen! :-))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem én is, de én befőttel szoktam enni. Most jöhetne is egy tányérral!!

    VálaszTörlés
  3. Tejföl nélkül, uborkával :-)

    Imádom, imádom, imádom!

    VálaszTörlés
  4. Tejfölös uborkasalátával,fokhagymással...hm...
    Jól néz ki nagyon!:-))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails