Oszd meg!

2009. szeptember 25., péntek

Gerzemürze

Sosem hallottam a gerzemürzéről, de most, hogy az interneten többféle receptet nézek, több helyen is rábukkantam, és mivel minden hozzávaló volt itthon, és csak egy-két perc az elkészítése, valamint fincsinek is tűnt, gyorsan összedobtam. Nem csalódtam. Egy valóban isteni finom és egyszerű édességről van szó.
Gerzemürze :))) - jó neve van, még a férjem is megmosolyogta.


Hozzávalók:

egy csomag babapiskóta, 1 nagy pohár tejföl, fagyasztott málna és cukor ízlés szerint.

Elkészítés:
A babapiskótát eltördeljük, rátesszük a fagyasztott málnát. A tejfölt összekeverjük annyi cukorral, hogy kellemesen édes legyen, és a fagyasztott málnára öntjük. Hűtőbe tesszük, és megvárjuk, míg a málna kiolvad, ezt követően összekeverjük, és lehet fogyasztani.
(az eredeti recept szerint, nos, én ezt nem bírtam kivárni, és kissé megolvasztottam a málnát, gyors összekevertem és már be is kebeleztem. Mivel kisebb adagot csináltam, készíthettem még egyet férjemnek kóstolóba és a kisfickómnak. :) )

Készül a gerzemürze:


7 megjegyzés:

  1. Jót mosolyogtam ezen a néven!!! Én is szoktam csinálni, de nem tudtam hogy ez a neve. De istenien néz ki!! Kérhetném hogy nekem is csinálj egy adagot?

    VálaszTörlés
  2. Persze Gizi! Gyere nyugodtan, szívesen adok! :)

    VálaszTörlés
  3. Eperrel és málnával is készítettem,míg szezon volt.Finom nagyon!A nevet én se ismertem,s még fagyastottal se próbáltam,de akkor fogom!:-))

    VálaszTörlés
  4. A nevet én se ismertem, pedig nálunk ez a családi torta. Az egészet tortaformába rétegzem, majd egy fél napra a hűtőbe teszem. Nagyon egyszerű, a család kedvence

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails