Oszd meg!

2010. február 20., szombat

Mandulatej

Gondoltam, kipróbálok most egy pár tejhelyettesítőt, most a mandulatejen volt a sor.
A kókusztejci jobban ízlett, a mandulának nem volt különösebb íze, de ízesítve viszont finom volt.


Hozzávalók:
1 rész mandula (héj nélküli!!!), 2 rész víz (van, ahol 3 vagy 5 rész vizet olvastam, de nekem még így kevesebb vízzel is kicsit hígnak tűnt).
Ízesítésnek: csöpp só, agavé szirup vagy juharszirup vagy méz, csöpp fahéj.

Elkészítés:
A héjatlan mandulát összeturmixoljuk a vízzel (nagy turmixgépben, mert az erősebb, és ajánlatos nemcsak pár másodpercig, hanem jóóóó alaposan!!!), majd ízesítjük ízlés szerint.
Kakaót beletéve kakaónak is kitűnő.

3 megjegyzés:

  1. De guszta.
    Agavé szirup? Még sohasem hallottam róla.

    VálaszTörlés
  2. Hu,de erdekes!Szivesen kiprobalnam en is.

    VálaszTörlés
  3. Jaj, én ebből kérnék, egy jó nagy pohárral! Isteni lehet!:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails