Negyed zacskónyit csináltam (egy zacsi 320 Ft), és a negyedéből, vagyis 80 Ft-ból szinte (na jó a tojás a panírozáshoz + 20 Ft) jóllaktunk hárman.
A szejtánt vegetáriánusok fogyasztják hús helyett. Ez egy ún. "búzahús". Szerintem jobb húshelyettesítésre mint a tofu.
Íme a kész rántott szejtán:
Hozzávalók:
búzasikér, fűszerek (vegamix, petrezselyem,.... + ízlés szerint), víz, tengeri só (+ egy tényleg csak icinykepicinyke csipet sütőpor, szinte lehelletnyi - de ez akár kihagyható - ez arra kell, hogy ne legyen tömör, de el sem szabad túlozni, mert akkor nagyon lyukacsos-szivacsos lesz.)
Elkészítés:
A porhoz hozzákeverjük a fűszereket (jó erősen fűszerezzük).
A fűszeres búzahúsport meleg vízzel összekeverjük, így "gumiszerű" massza lesz.
Itt a búzasikér:
Cipókat formálunk belőle, és minimum 10 percig pihentetjük.Látszik is, hogy jól bevegamixeltem, megfűszerszámoztam :)
Forrásban lévő szintén jól befűszerezett vízbe dobva megfőzzük. Ha feljött a víz tetejére, kiszedjük és felszeleteljük.
Tovább főzzük kb. 10 percig. Ilyen lesz belőle:
Kihűlés után ugyanúgy bánhatunk vele, mint a hússal. Én most paníroztam, forró olajban kirántottam.
Jópár szelet lett belőle:
Máskor is fogok készíteni, és nemcsak rántva, hanem másféle technikával is kipróbálom.
Rendkívül gazdaságos.
Hat most padloztam le!!!Miota van mar nekem buzasikerem,de en csak kenyersuteshez hasznaltam,sosem gondoltam volna,hogy ez kell a buzahushoz!!Na,most tanultam toled:)Ezt en is kiprobalom,ha mar van amibol.De az biztos,ezeknek nem mondom meg mibol van,mert akor nem eszik meg:P KOsz az otletet!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, és én elhiszem neked hogy finom is. Főleg ha a férjed is megette, akkor biztosan jó. Én is így tesztelem az újdonságokat.:)
VálaszTörlésHa olyan, mint a gomba-akkor jöhet!! Sosem ettem, de én is elhiszem. Biztos finom!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésEgyre nagyobb érdeklődéssel olvasom az új dolgaidat. Gratulálok. Szejtánom nekem is van itthon kenyérhez, úgyhogy én is kipróbálom.
Ja, és Ircsi vagyok csak technikai okok miatt átalakultam, átköltöztem.
Megírná nekem valaki, hogy miért hólyagosodott fel a panirozott szejtán szeletem sütéskor? Olyanok lettek, mint a lufik... :)
VálaszTörlés