Gyros:
A csirke- vagy pulykamellet csíkokra vágom. A gyros fűszerkeveréket bő olajjal összekeverem, majd összeforgatom a hússal. Egy kis ideig várok, hogy megpácolódjon, de az sem baj, ha egy éjszakára hűtőbe megy. Ezután egy cseppnyi olajon egy serpenyőben jól átsütöm.
Görög saláta:
Paradicsomot, uborkát, és feta sajtot összekockázok, olívabogyót elszeletelek, és összekeverem az egészet, még só sem kell hozzá, a feta sajt megadja neki a kellő sósságot.
Tzatziki:
Egy kb. fél kígyóuborkát legyalulok, kissé megsózom és míg az öntetet összekeverem, állni hagyom. Egy kis tejfölbe reszelek fokhagymát és összekeverem a sózott, de jól kinyomkodott uborkával. Ezzel öntöm le a görög salátát.
Fűszeres olajjal összekeverem:
Megvárom, míg a hús kifehéredik:
Én is szeretem...nagyon! Kérek is belőle.
VálaszTörlés