Oszd meg!

2010. február 7., vasárnap

Gyros

A gyrost mi nagyon szeretjük!!! :) Most egy kis husi került a konyhaasztalra. A gyrost általában csirkemellből, vagy pulykamellből készítem. Görögsalátával és tzatziki mártással szoktuk enni, ez a változat barna rizzsel körítve készült.


Gyros:
A csirke- vagy pulykamellet csíkokra vágom. A gyros fűszerkeveréket bő olajjal összekeverem, majd összeforgatom a hússal. Egy kis ideig várok, hogy megpácolódjon, de az sem baj, ha egy éjszakára hűtőbe megy. Ezután egy cseppnyi olajon egy serpenyőben jól átsütöm.

Görög saláta:
Paradicsomot, uborkát, és feta sajtot összekockázok, olívabogyót elszeletelek, és összekeverem az egészet, még só sem kell hozzá, a feta sajt megadja neki a kellő sósságot.

Tzatziki:
Egy kb. fél kígyóuborkát legyalulok, kissé megsózom és míg az öntetet összekeverem, állni hagyom. Egy kis tejfölbe reszelek fokhagymát és összekeverem a sózott, de jól kinyomkodott uborkával. Ezzel öntöm le a görög salátát.

Fűszeres olajjal összekeverem:

Egy serpenyőben megsütöm:


Megvárom, míg a hús kifehéredik:




1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails