Oszd meg!

2010. február 17., szerda

Gombás-borsós-tejfölös ragu spagettivel

Gyors, finom és egyszerűen elkészíthető.


Hozzávalók:
400-500 gramm csiperkegomba, egy csésze zöldborsó, kb. 400 gramm spagettitészta (én spárgával színezettet használtam, olyan zöldes színe volt.) vöröshagyma, kis olaj, kis tejföl, kis vegamix, tengeri só, kis pirospaprika (éppenhogycsak), kis bors, kis majoranna, kis petrezselyemzöld vagy szárított petrezselyem, kis liszt
díszítéshez: kis reszelt sajt, snidling

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd felengedjük egy kis vízzel, megszórjuk pirospaprikával és a megtisztított kicsire vágott gombát rádobjuk és fedő nélkül egy kis víz hozzáadásával puhára főzzük, közben hozzáteszünk egy kis vegamixet, egy kis borsot, egy kis majorannát, lehet icipici petrezselymet is és megsózzuk. Mikor már majdnem megfőtt a gomba, hozzáadjuk a borsót is és azt is puhára főzzük. A végén kis tejföllel elkeverek egy kis lisztet, felengedem egy kis vízzel és ezzel habarom be a gombás-borsós ragut.
Közben persze kis olajos-sós vízben kifőzöm a spagettit, és melegen egy kis reszelt sajttal és snidlinggel megszórva tálalom.



1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails