Oszd meg!

2010. július 15., csütörtök

1 éves a Gasztroboszi blog




Egy éves volt július 13-án a Gasztroboszi blogom.... :-)
Azóta eltelt egy év.
Így utólag visszanézve a recepteket, hát bizony akkor még nem nagyon érdekelt, hogy mit is eszünk, bolti vagy nem bolti, műkaja vagy egészséges ...
Finom legyen, egye a család, a többi mellékes volt.

Örülök, hogy ma már nincs ez így.
Ugyan kevesebb hagyományos recept születik nálam mostanában, de úgy érzem, a táplálkozásunk minőségibb lett. Ezt úgy értem, hogy minőségibb alapanyagokból, jobban megválogatva. Ebből a változásból született a www.fittnok.hu honlap.

Visszaemlékezem.... honnan is jött a Gasztroboszi név???

Hát, egy meleg nyári napon életemben először tiramisuhoz készülődtem. Nem volt itthon tejszínhab. Elöntött a hév... pedig mindent beszereztem. Boltba menni nem volt kedvem. Maradt a vanília puding.
Elsőre úgy nézett ki, nem akar összejönni, már már azon gondolkodtam, hogy az udvar közepén fog landolni cica eledelként, aztán a férjem lecsillapított (nem tudom, miért voltam ilyen heves :-))) Amit készítettem, végülis bedugtam a hűtőbe, és lássunk csodát, eget rengetően finom dolog lett belőle... Azóta is kedvencem a tiramisu, bár mostanában nem készítek.

Ekkor döntöttem el - még mérgemben, hogy lesz egy gasztroblogom, csak úgy mellékesen, melyben összegyűjtöm a receptjeimet, (mert ha néha megcsinálok valami különlegeset, elfelejtem ám :) - így ötletadónak megmarad, és mindig elő lehet szedni. Jobb így, mintha füzetbe irogálnám a recepteket. Meg aztán kislányomnak is megmarad emlékbe majd... :-)

És ha már majdnem ilyen pancserül sikeredett az első tiramisu, akkor én egy gasztropancser vagyok.
Aztán belegondoltam, hogy ez azért nem így van, mert a férjem szereti a főztömet, és hát azért tudok főzni meg sütni, mint egy rendes háziasszony, mégha néha boszi is vagyok, mert sokszor csak próbakotyvasztok, ezért lettem hát Gasztroboszi.


Köszönöm azoknak akik eddig olvastak, bekukkantottak hozzám, és köszönöm előre is azoknak, akik még a csekély számú amatőr bejegyzésem ellenére is meglátogatnak majd a jövőben. :-)

Kellemes gutaütésmentes napokat mindenkinek!

5 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails