Eredetileg hajtott pizzát szerettem volna készíteni, de változtattam az elképzelésen, így lett belőle ez a majdnem töki pompos.
Tésztájának az én bevált pizza tészta receptemet használtam, (és nem tettem bele krumplit, mint ahogy az eredeti receptben van) és feltétnek a szalonna mellé tettem egy kis kolbász darabkákat is. Igazából lila hagymával van írva az eredeti recept, de az most nem volt, így maradt a sima vöröshagyma és egy kis újhagyma is került rá.
A mennyiségből 3 db kerek pizzalapnyi lett.
Tészta:
hozzávalók:
kb. 50 dkg liszt, 1 egész élesztő, 2,5 dl tej, 1 kis doboz tejföl, só ízlés szerint, 1,5 teáskanál cukor
Tészte elkészítése:
A langyos cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
A többi hozzávalóval együtt közepes keménységű tésztát gyúrunk (vagy kézzel vagy a kenyérsütő segítségével), és 1 órán át kelesztjük letakarva meleg helyen. Utána három felé vesszük, és kinyújtjuk a bevajazott pizzasütő lapokon.
Feltét:
1,5 doboz nagy tejföl, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 szelet szalonna, reszelt sajt (lehet füstölt is és sima vegyesen), kb. 15 cm-nyi kolbász.
A tejfölbe elkeverjük a zúzott fokhagymát, közben a szalonnát kis kockákra vágjuk, és serpenyőben zsír nélkül megsütjük, hogy ropogós legyen.
Közben az első lapot betesszük sülni a meleg sütőbe, mikor félig készen van, megkenem egy kenőtollal a szalonna zsírjával, ráteszem a fokhagymás tejfölt, a sült szalonna darabkákat, a kolbász darabkákat, a karikákra vágott hagymát, és újra betolom a sütőbe. Mikor majdnem készen van, jól megszórom reszelt sajttal.
Jó étvágyat!
Így festett egészben, kerekre csináltam, de lehet szögletes tepsiben is:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése