Oszd meg!

2010. május 16., vasárnap

Tofu gyros napraforgómagos bulgurral

Ezt az ételt még régebben készítettem, ízvilágban kicsit eltért a megszokottól, mert még nem ettem tofut, de azért az ehető kategóriába sorolnám.



Hozzávalók:
1 zacskó natúr tofu, gyros fűszerkeverék, kis olaj, kb. 2 kis marék napraforgómag, kb. 2,5-3 dl bulgur, tengeri só.

Tofu a DM-ből (Alnatura), Bulgur vegabond


Elkészítés:
A tofut felkockázom.


A gyros fűszerkeveréket egy kis olajjal összekeverem, és a tofut ebbe belekeverem.


Serpenyőbe téve jól átsütöm.

A bulgurt a zacskón lévő utasítás szerint megfőzöm (=azaz kétszeres mennyiségű vízben 10-15 perc alatt puhára főzöm, - én előtte egy csöpp olajban felforrósítom).
A napraforgómagot pedig külön megpirítom, és a kész bulgurhoz keverem.

(Megjegyzés: ha nem azonnal szeretnénk a köretet megenni, a napraforgómagot ne adjuk hozzá addig, mert kissé megpuhul, és hát az frissen pirítva, ropogósan benne az igazi).

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails