
Hozzávalók:
1 zacskó natúr tofu, gyros fűszerkeverék, kis olaj, kb. 2 kis marék napraforgómag, kb. 2,5-3 dl bulgur, tengeri só.
Tofu a DM-ből (Alnatura), Bulgur vegabond
Elkészítés:
A tofut felkockázom.
A gyros fűszerkeveréket egy kis olajjal összekeverem, és a tofut ebbe belekeverem.
1 zacskó natúr tofu, gyros fűszerkeverék, kis olaj, kb. 2 kis marék napraforgómag, kb. 2,5-3 dl bulgur, tengeri só.
Tofu a DM-ből (Alnatura), Bulgur vegabond
Elkészítés:
A tofut felkockázom.
A gyros fűszerkeveréket egy kis olajjal összekeverem, és a tofut ebbe belekeverem.
Serpenyőbe téve jól átsütöm.
A bulgurt a zacskón lévő utasítás szerint megfőzöm (=azaz kétszeres mennyiségű vízben 10-15 perc alatt puhára főzöm, - én előtte egy csöpp olajban felforrósítom).
A napraforgómagot pedig külön megpirítom, és a kész bulgurhoz keverem.
(Megjegyzés: ha nem azonnal szeretnénk a köretet megenni, a napraforgómagot ne adjuk hozzá addig, mert kissé megpuhul, és hát az frissen pirítva, ropogósan benne az igazi).
A bulgurt a zacskón lévő utasítás szerint megfőzöm (=azaz kétszeres mennyiségű vízben 10-15 perc alatt puhára főzöm, - én előtte egy csöpp olajban felforrósítom).
A napraforgómagot pedig külön megpirítom, és a kész bulgurhoz keverem.
(Megjegyzés: ha nem azonnal szeretnénk a köretet megenni, a napraforgómagot ne adjuk hozzá addig, mert kissé megpuhul, és hát az frissen pirítva, ropogósan benne az igazi).
Nagyon guszta!!! Biztosan nekem is bejönne ez az ebéd.:)
VálaszTörlés