Oszd meg!

2010. április 20., kedd

Zellerfasírt

Nem hittem volna, hogy ilyen finom lesz. Benzsinél láttam valami hasonlatosat, és nagyon megtetszett. Én dió nélkül készítettem, és tojás hozzáadásával. Meg csúnya módon olajban sütöttem, és nem tepsiben, de legközelebb már úgy is kipróbálom, hogy kevesebb kalóriát tartalmazzon, és még egészségesebb legyen. Viszont így nem volt száraz semennyire, Isteni! :)


Hozzávalók:
kb. 1/3 nagy, vagy 1/2 közepes zeller lereszelve, só, bors, vágott friss petrezselyemlevél, néhány evőkanál zabpehelyliszt, vagy teljes kiőrlésű tönkölyliszt, kis snidling (én fokhagyma helyett ezt tettem bele), egy kis pirospaprika, 1 tojás, annyi víz, hogy összeálljon, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
Elkészítés:
Összekeverem a hozzávalókat, majd gombócokat formálok a masszából, amelyeket fasírt alakúra lapítok. A lapos gombóckákat meghempergetem zsemlemorzsában, és forró olajban kisütöm. Barna rizs mellé egy kis salátával tálalva fenséges vegetáriánus lakoma.

Zsemlemorzsában megforgatva:

Forró olajban kisütöttem:


2 megjegyzés:

  1. Ha szereted a kelkáposztát,abból is lehet csinálni.nálam megtalálod a receptet.:)

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon finom lett!!!
    Holnap veszek még zellert és készítem a frisseket! Köszönöm a receptet! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails