Oszd meg!

2010. április 20., kedd

Zellerkrémleves

A zellerfasírtból maradt még zellerem, és abból készült ez a fincsi zellerkrémleves.
Nem gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz. Ezentúl zeller jöhet minden mennyiségben. :-)


Hozzávalók:
fél zeller, 1-2 sárgarépa, olaj, bors, só, vegamix, majoranna, petrezselyem, liszt, pici tejszín, kis tej, 1 gerezd fokhagyma, pirított zsemlekocka, egy kis apróra vágott petrezselyem és reszelt sajt a tálaláshoz.

Elkészítés:
A zellert és egy pár sárgarépa karikát kisebb kockákra vagdosok és sós vízben puhára főzöm őket. Fűszerezem közben: bors, egy kis vegamix, csöpp majoranna, petrezselyem.
Egy merőkanálnyi zellert kiveszek (sárgarépát nem) és összeturmixolom a botmixerrel, majd visszaburítom a levesbe. Újra forralom.
Kis olajban megpirítok egy kis lisztet, majd zúzott fokhagymát szórok rá, és átpirítom. Ezt követően felengedem egy kis tejszínnel és tejjel, majd a zelleres lébe borítom. Összeforralom, és pirított zsemlekockákkal, vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal tálalom.
(Rántás helyett sima habarás is lehet: egy kis tejbe kis lisztet vagy keményítőt lehet keverni.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails