Oszd meg!

2010. április 20., kedd

Mandulás linzer

Bevált linzerreceptemet használtam fel, a tetejére mandulát szórtam, és úgy sütöttem meg, majd a végén lecsokicsíkoztam.


Hozzávalók:
40 dkg liszt, 1 sütőpor, 20 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, fél citrom leve, 2 csomag vaníliás cukor, 2 db egész tojás, 24 dkg margarin + egy pici a tepsik kikenéséhez, (tetejére: porcukor, dió igény szerint), lekvár a darabok összeragasztásához. (+ szeletelt mandula, étcsoki, kis vaj vagy margarin)

Elkészítés:
A tésztához valókat egy nagy tálba tesszük, a hideg margarint darabkákra vágjuk, és úgy adjuk hozzá. A hozzávalókat összemorzsoljuk (jobb morzsolni, mint gyúrni, a tészta jobb, omlósabb lesz.)Egy gyúródeszkán nyújtófával kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd szaggatóval kiszaggatjuk úgy, hogy éppen annyi lyukas legyen, mint alj.Ha mandulásra szeretnénk készíteni, a felső korongokat megkenjük felvert tojással, majd vágott mandulareszelékbe belehempergetjük. Vajazott, lisztezett tepsire tesszük a linzereket és langyos sütőben megsütjük őket. Ha megsült, és kihűlt, lekvárral összeragasztunk egy aljat és egy tetejét. Ezután az étcsokit felolvasztom harmadannyi margarinnal, és egy zacskóba teszem, aminek az alját kicsit kivágom. A folyékony csokit a linzerekre csorgatom. Általában csak másnapra puhul meg a levegő páratartalmánál fogva. Sokáig eláll.

Csokizás előtt:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails